ELLAB HOLDING A/S

CVR-nr.: 87803228

Trollesmindealle 25

3400 Hillerød


Årsrapport

1. maj 2022 - 30. april 2023

Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den
31/05/2023
Sys Agnes Rovsing
Dirigent

Virksomhedsoplysninger

VirksomhedenELLAB HOLDING A/S
Trollesmindealle 25
3400 Hillerød
e-mailadresse:hosb@ellabfonden.dk
CVR-nr.:87803228
Regnskabsår:01/05/2022 - 30/04/2023
RevisorDVU STATSAUTORISERET REVISIONSANPARTSSELSKAB
Annexstræde 6
2500 Valby
DK Danmark
CVR-nr.: 21860506
P-enhed:1005265189

Ledelsespåtegning

Ledelsen har dags dato behandlet og godkendt årsrapporten for regnskabsperioden 1. maj 2022 - 30. april 2023 for ELLAB HOLDING A/S.

Årsrapporten aflægges i overensstemmelse med årsregnskabsloven.

Det er ledelsens opfattelse, at årsregnskabet giver et retvisende billede af virksomhedens aktiver, passiver og finansielle stilling samt af resultatet.

Årsrapporten indstilles til generalforsamlingens godkendelse.



Hillerød, den 19/05/2023

Direktion
Anne-Lise Hosbond



Bestyrelse
Sys Agnes Rovsing
Peter Krogh
Anne-Lise Hosbond

Den uafhængige revisors revisionspåtegning

Til kapitalejerne i ELLAB HOLDING A/S

Konklusion

Vi har revideret årsregnskabet for ELLAB HOLDING A/S for regnskabsåret 1. maj 2022 - 30. april 2023, der omfatter resultatopgørelse, balance, egenkapitalopgørelse og noter, herunder anvendt regnskabspraksis. Årsregnskabet udarbejdes efter årsregnskabsloven.

Det er vores opfattelse, at årsregnskabet giver et retvisende billede af selskabets aktiver, passiver og finansielle stilling pr 30. april 2023 samt af resultatet af selskabets aktiviteter for regnskabsåret 1. maj 2022 - 30. april 2023 i overensstemmelse med årsregnskabsloven.

Grundlag for konklusion

Vi har udført vores revision i overensstemmelse med internationale standarder om revision og de yderligere krav, der er gældende i Danmark. Vores ansvar ifølge disse standarder og krav er nærmere beskrevet i revisionspåtegningens afsnit ”Revisors ansvar for revisionen af årsregnskabet”. Vi er uafhængige af selskabet i overensstemmelse med International Ethics Standards Board for Accountants’ internationale retningslinjer for revisorers etiske adfærd (IESBA Code) og de yderligere etiske krav, der er gældende i Danmark, ligesom vi har opfyldt vores øvrige etiske forpligtelser i henhold til disse krav og IESBA Code. Det er vores opfattelse, at det opnåede revisionsbevis er tilstrækkeligt og egnet som grundlag for vores konklusion.

Ledelsens ansvar for regnskabet

Ledelsen har ansvaret for udarbejdelsen af et årsregnskab, der giver et retvisende billede i overensstemmelse med årsregnskabsloven. Ledelsen har endvidere ansvaret for den interne kontrol, som ledelsen anser for nødvendig for at udarbejde et årsregnskab uden væsentlig fejlinformation, uanset om denne skyldes besvigelser eller fejl. Ved udarbejdelsen af årsregnskabet er ledelsen ansvarlig for at vurdere selskabets evne til at fortsætte driften; at oplyse om forhold vedrørende fortsat drift, hvor dette er relevant; samt at udarbejde årsregnskabet på grundlag af regnskabsprincippet om fortsat drift, medmindre ledelsen enten har til hensigt at likvidere selskabet, indstille driften eller ikke har andet realistisk alternativ end at gøre dette.

Revisors ansvar for revisionen af regnskabet

Vores mål er at opnå høj grad af sikkerhed for, om årsregnskabet som helhed er uden væsentlig fejlinformation, uanset om denne skyldes besvigelser eller fejl, og at afgive en revisionspåtegning med en konklusion. Høj grad af sikkerhed er et højt niveau af sikkerhed, men er ikke en garanti for, at en revision, der udføres i overensstemmelse med internationale standarder om revision og de yderligere krav, der er gældende i Danmark, altid vil afdække væsentlig fejlinformation, når sådan findes. Fejlinformationer kan opstå som følge af besvigelser eller fejl og kan betragtes som væsentlige, hvis det med rimelighed kan forventes, at de enkeltvis eller samlet har indflydelse på de økonomiske beslutninger, som regnskabsbrugerne træffer på grundlag af årsregnskabet.Som led i en revision, der udføres i overensstemmelse med internationale standarder om revision og de yderligere krav, der er gældende i Danmark, foretager vi faglige vurderinger og opretholder professionel skepsis under revisionen. Herudover:

Identificerer og vurderer vi risikoen for væsentlig fejlinformation i årsregnskabet, uanset om denne skyldes besvigelser eller fejl, udformer og udfører revisionshandlinger som reaktion på disse risici samt opnår revisionsbevis, der er tilstrækkeligt og egnet til at danne grundlag for vores konklusion. Risikoen for ikke at opdage væsentlig fejlinformation forårsaget af besvigelser er højere end ved væsentlig fejlinformation forårsaget af fejl, idet besvigelser kan omfatte sammensværgelser, dokumentfalsk, bevidste udeladelser, vildledning eller tilsidesættelse af intern kontrol.

Opnår vi forståelse af den interne kontrol med relevans for revisionen for at kunne udforme revisionshandlinger, der er passende efter omstændighederne, men ikke for at kunne udtrykke en konklusion om effektiviteten af selskabets interne kontrol.

Tager vi stilling til, om den regnskabspraksis, som er anvendt af ledelsen, er passende, samt om de regnskabsmæssige skøn og tilknyttede oplysninger, som ledelsen har udarbejdet, er rimelige.

Konkluderer vi, om ledelsens udarbejdelse af årsregnskabet på grundlag af regnskabsprincippet om fortsat drift er passende, samt om der på grundlag af det opnåede revisionsbevis er væsentlig usikkerhed forbundet med begivenheder eller forhold, der kan skabe betydelig tvivl om selskabets evne til at fortsætte driften. Hvis vi konkluderer, at der er en væsentlig usikkerhed, skal vi i vores revisionspåtegning gøre opmærksom på oplysninger herom i årsregnskabet eller, hvis sådanne oplysninger ikke er tilstrækkelige, modificere vores konklusion. Vores konklusioner er baseret på det revisionsbevis, der er opnået frem til datoen for vores revisionspåtegning. Fremtidige begivenheder eller forhold kan dog medføre, at selskabet ikke længere kan fortsætte driften.

Tager vi stilling til den samlede præsentation, struktur og indhold af årsregnskabet, herunder noteoplysningerne, samt om årsregnskabet afspejler de underliggende transaktioner og begivenheder på en sådan måde, at der gives et retvisende billede heraf.

Vi kommunikerer med den øverste ledelse om blandt andet det planlagte omfang og den tidsmæssige placering af revisionen samt betydelige revisionsmæssige observationer, herunder eventuelle betydelige mangler i intern kontrol, som vi identificerer under revisionen.

Udtalelse om ledelsesberetningen

Ledelsen er ansvarlig for ledelsesberetningen. Vores konklusion om årsregnskabet omfatter ikke ledelsesberetningen, og vi udtrykker ingen form for konklusion med sikkerhed om ledelsesberetningen. I tilknytning til vores revision af årsregnskabet er det vores ansvar at læse ledelsesberetningen og i den forbindelse overveje, om ledelsesberetningen er væsentligt inkonsistent med årsregnskabet eller vores viden opnået ved revisionen eller på anden måde synes at indeholde væsentlig fejlinformation. Vores ansvar er derudover at overveje, om ledelsesberetningen indeholder krævede oplysninger i henhold til årsregnskabsloven. Baseret på det udførte arbejde er det vores opfattelse, at ledelsesberetningen er i overensstemmelse med årsregnskabet og er udarbejdet i overensstemmelse med årsregnskabslovens krav. Vi har ikke fundet væsentlig fejlinformation i ledelsesberetningen.


Valby, den 19/05/2023



DVU STATSAUTORISERET REVISIONSANPARTSSELSKAB
CVR-nr.: 21860506
Henrik Volland, mne16627
Statsautoriseret revisor

Ledelsesberetning

Hovedaktiviteter

Virksomhedens hovedaktivitet består i besiddelse af fast ejendom og passiv investering i aktier i tilknyttede virksomheder.

Udviklingen i aktiviteter og økonomiske forhold

Under hensyntagen til årets generelle udvikling for børsnoterede værdipapirer anses resultatet for tilfredsstillende.

Begivenheder efter regnskabets afslutning

Der er fra balancedagen og frem til i dag ikke indtruffet begivenheder af væsentlig betydning for virksomhedens finansielle stilling.


Anvendt regnskabspraksis

Årsrapporten er aflagt i overensstemmelse med årsregnskabslovens bestemmelser for Regnskabsklasse B.
Der er foretaget tilvalg af enkelte regler i regnskabsklasse C.

 

Årsrapporten er aflagt efter samme regnskabspraksis som foregående år.

 

Om den anvendte regnskabspraksis kan i øvrigt oplyses følgende:

 

Generelt om indregning og måling
I resultatopgørelsen indregnes indtægter i takt med, at de indtjenes, herunder indregnes værdireguleringer af finansielle aktiver og forpligtelser. I resultatopgørelsen indregnes ligeledes alle omkostninger, herunder afskrivninger og nedskrivninger.

 

Aktiver indregnes i balancen, når det er sandsynligt, at fremtidige økonomiske fordele vil tilflyde selskabet, og aktivets værdi kan måles pålideligt.

 

Forpligtelser indregnes i balancen, når det er sandsynligt, at fremtidige økonomiske fordele vil fragå selskabet, og forpligtelsens værdi kan måles pålideligt.

 

Ved første indregning måles aktiver og forpligtelser til kostpris. Efterfølgende måles aktiver og forpligtelser som beskrevet for hver enkelt regnskabspost nedenfor.

 

Visse finansielle aktiver og forpligtelser måles til amortiseret kostpris, hvorved der indregnes en konstant effektiv rente over løbetiden. Amortiseret kostpris opgøres som oprindelig kostpris med fradrag af eventuelle afdrag samt tillæg/fradrag af den akkumulerede amortisering af forskellen mellem kostpris og nominelt beløb.

 

Ved indregning og måling tages hensyn til forudsigelige tab og risici, der fremkommer inden årsrapporten aflægges, og som be- eller afkræfter forhold, der eksisterede på balancedagen.

 

Koncernregnskab

Der udarbejdes ikke koncernregnskab i henhold til årsregnskabsloven § 110.

Resultatopgørelse

Ejendomsomkostninger
Ejendomsomkostninger omfatter ejendomsskatter mv.

 

Administrationsomkostninger
Administrationsomkostninger omfatter omkostninger, der afholdes til ledelse og administration af selskabet, herunder omkostninger til kontorhold, husleje og afskrivninger.

 

 

 

Indtægter af kapitalandele i tilknyttede virksomheder
Indtægterne indeholder den forholdsmæssige andel af virksomhedernes resultat.

 

Finansielle poster
Finansielle indtægter og omkostninger indregnes i resultatopgørelsen med de beløb, der vedrører regnskabsåret. Finansielle poster omfatter renteindtægter og -omkostninger, modtagne aktieudbytter og realiserede og urealiserede kursgevinster og -tab vedrørende værdipapirer, gæld og transaktioner i fremmed valuta.

 

Skat af årets resultat
Årets skat, som består af årets aktuelle skat og forskydning i udskudt skat, indregnes i resultatopgørelsen med den del, der kan henføres til årets resultat, og direkte på egenkapitalen med den del, der kan henføres til posteringer direkte på egenkapitalen.

 

Udskudt skat indregnes og måles efter den balanceorienterede gældsmetode af alle midlertidige forskelle mellem regnskabsmæssige og skattemæssige værdier af aktiver og forpligtelser.

 

Balance

Materielle anlægsaktiver
Grunde måles til kostpris.  

 

Kostprisen omfatter anskaffelsesprisen samt omkostninger direkte tilknyttet anskaffelsen indtil det tidspunkt, hvor aktivet er klar til at blive taget i brug.

 

Der foretages ikke afskrivninger på grunde.

 

Aktiver med en kostpris på under 14 t.kr. pr. enhed indregnes som omkostninger i resultatopgørelsen i anskaffelsesåret.

 

Anlægsaktiver nedskrives til genindvindingsværdi, hvis denne er lavere end den regnskabsmæssige værdi.

 

Fortjeneste eller tab ved afhændelse af materielle anlægsaktiver opgøres som forskellen mellem salgspris med fradrag af salgsomkostninger og den regnskabsmæssige værdi på salgstidspunktet. Fortjeneste eller tab indregnes i resultatopgørelsen under afskrivninger.

 

Kapitalandele i tilknyttede virksomheder
Kapitalandele i tilknyttede virksomheder indregnes i balancen til den forholdsmæssige andel af virksomhedernes regnskabsmæssige indre værdi opgjort efter moderselskabets regnskabspraksis med fradrag eller tillæg af urealiserede koncerninterne avancer og tab.

 

I resultatopgørelsen indregnes selskabets andel af virksomhedens resultat.

 

Nettoopskrivning af kapitalandele i associerede virksomheder overføres under egenkapitalen til reserve for nettoopskrivning efter den indre værdis metode i det omfang, den regnskabsmæssige værdi overstiger anskaffelsesværdien med fradrag af afskrivninger på goodwill.

 

Andre værdipapirer, der ikke er børsnoterede, og som er medtaget under anlægsaktiver, måles til kostpris eller til genindvindingsværdi såfremt denne skønnes lavere.
 

Tilgodehavender
Tilgodehavender måles til amortiseret kostpris, der sædvanligvis svarer til nominel værdi. Værdien reduceres med nedskrivning til imødegåelse af forventede tab.

 

Værdipapirer
Værdipapirer indregnet under omsætningsaktiver måles til dagsværdi (børskurs) på balancedagen.

 

Udbytte

Udbytte, som forventes udbetalt for året, vises som en særskilt post under egenkapitalen. Foreslået udbytte indregnes som en forpligtelse på tidspunktet for vedtagelse på generalforsamlingen.

 

Skyldig skat og udskudt skat

Aktuelle skatteforpligtelser og tilgodehavende aktuel skat indregnes i balancen som beregnet skat af årets skattepligtige indkomst reguleret for skat af tidligere års skattepligtige indkomster samt for betalte acontoskatter.

 

Udskudt skat måles efter den balanceorienterede gældsmetode af midlertidige forskelle mellem regnskabsmæssig og skattemæssig værdi af aktiver og forpligtelser. I de tilfælde hvor opgørelse af skatteværdien kan foretages efter alternative beskatningsregler, måles udskudt skat på grundlag af den planlagte anvendelse af aktivet henholdsvis afvikling af forpligtelsen.

 

Udskudte skatteaktiver, herunder skatteværdien af fremførselsberettiget skattemæssigt underskud, måles til den værdi, hvortil aktivet forventes at kunne realiseres, enten ved udligning i skat af fremtidig indtjening eller ved modregning i udskudte skatteforpligtelser inden for samme juridiske skatteenhed. Eventuelle udskudte nettoskatteaktiver måles til nettorealisationsværdi.

 

Udskudt skat måles på grundlag af de skatteregler og skattesatser, der med balancedagens lovgivning vil være gældende, når den udskudte skat forventes udløst som aktuel skat. Ændring i udskudt skat som følge af ændringer i skattesatser indregnes i resultatopgørelsen. For indeværende år er anvendt en skattesats på 22 %.

 

Gældsforpligtelser

Gæld er målt til amortiseret kostpris svarende til nominel værdi.

 

Omregning af fremmed valuta

Transaktioner i fremmed valuta omregnes til transaktionsdagens kurs. Valutakursdifferencer, der opstår mellem transaktionsdagens kurs og kursen på betalingsdagen, indregnes i resultatopgørelsen som en finansiel post.

Resultatopgørelse 1. maj 2022 - 30. apr. 2023

Note 2022/23 2021/22
kr. kr.
Nettoomsætning 0 0
Ejendomsomkostninger -347.482 -347.450
Administrationsomkostninger -1.001.597 -1.165.475
     Indtægter af kapitalandele i tilknyttede virksomheder 1.313.426 701.318
Bruttoresultat -35.653 -811.607
Personaleomkostninger 1 -552.683 -553.691
Resultat af ordinær primær drift -588.336 -1.365.298
Andre finansielle indtægter 6.428.049 18.293.819
Øvrige finansielle omkostninger -7.925.592 -20.435.885
Ordinært resultat før skat -2.085.879 -3.507.364
Skat af årets resultat -241.590 -209.032
Årets resultat -2.327.469 -3.716.396
Forslag til resultatdisponering
Reserve for nettoopskrivning efter indre værdis metode 1.313.426 701.318
Overført resultat -3.640.895 -4.417.714
I alt -2.327.469 -3.716.396

Balance 30. april 2023

Aktiver

Note 2022/23 2021/22
kr. kr.
Grunde og bygninger 11.259.030 11.442.780
Materielle anlægsaktiver i alt 11.259.030 11.442.780
Kapitalandele i tilknyttede virksomheder 33.366.903 32.053.477
Andre værdipapirer og kapitalandele 10.625.391 10.625.391
Finansielle anlægsaktiver i alt 43.992.294 42.678.868
Anlægsaktiver i alt 55.251.324 54.121.648
Tilgodehavender hos tilknyttede virksomheder 27.800.000 2.072.446
Tilgodehavende skat 1.933.354 2.343.178
Andre tilgodehavender 9.052.957 5.586.202
Tilgodehavender i alt 38.786.311 10.001.826
Andre værdipapirer og kapitalandele 166.867.756 231.867.336
Værdipapirer og kapitalandele i alt 166.867.756 231.867.336
Likvide beholdninger 18.532 12.045.533
Omsætningsaktiver i alt 205.672.599 253.914.695
Aktiver i alt 260.923.923 308.036.343

Balance 30. april 2023

Passiver

Note 2022/23 2021/22
kr. kr.
Registreret kapital mv. 5.000.000 5.000.000
     Reserve for nettoopskrivning efter den indre værdis metode 4.080.261 2.766.835
Overført resultat 227.135.505 230.776.400
Egenkapital i alt 236.215.766 238.543.235
Hensættelse til udskudt skat 29.132 29.132
Hensatte forpligtelser i alt 29.132 29.132
Gæld til banker 973.698 0
Leverandører af varer og tjenesteydelser 124.500 124.500
Gældsforpligtelser til tilknyttede virksomheder 23.556.183 48.628.629
Anden gæld, herunder skyldige skatter og skyldige bidrag til social sikring 24.644 20.710.847
Kortfristede gældsforpligtelser i alt 24.679.025 69.463.976
Gældsforpligtelser i alt 24.679.025 69.463.976
Passiver i alt 260.923.923 308.036.343

Egenkapitalopgørelse 1. maj 2022 - 30. apr. 2023

Registreret kapital mv. Reserve for nettoopskrivning efter indre værdis metode Overført resultat I alt
kr. kr. kr. kr.
Egenkapital, primo 5.000.000 2.766.835 230.776.400 238.543.235
Årets resultat 1.313.426 -3.640.895 -2.327.469
Egenkapital, ultimo 5.000.000 4.080.261 227.135.505 236.215.766

Noter

1. Personaleomkostninger

  2022/23 2021/22
  kr. kr.
Løn og gager 549.996 549.996
Andre omkostninger til social sikring 2.687 3.695
  552.683 553.691

 

 

2. Oplysning om eventualforpligtelser

Selskabet hæfter solidarisk med dattervirksomheden Ellab Properties A/S for skat af koncernens sambeskattede indkomst og for visse eventuelle kildeskatter for eksempel udbytteskat. Eventuelle senere korrektioner til selskabsskatter og kildeskatter kan medføre, at selskabets hæftelse udgør et større beløb.

 

Selskabet har herudover ingen eventualposter, udover hvad der allerede er oplyst i årsregnskabet.

 

3. Oplysning om aktiver eller forpligtelser, der indregnes til dagsværdi

 

 

 
 

Værdi ultimo

indregnet i balancen

 

 

 

t.kr.

Årets urealiserede tab

indregnet i resultatopgørelse

t.kr.

Børsnoterede værdipapirer 166.868 -1.402

4. Information om gennemsnitligt antal ansatte

2022/23
Gennemsnitligt antal ansatte 1
false false true true Erhvervsstyrelsen Regnskab Basis 30/04/2022 01/05/2021 Revisionspåtegning false false false false Henrik Volland Blytsvej 8 B, st. tv. 2000 878032282022-05-012023-04-30 878032282022-05-012023-04-301 878032282022-05-012023-04-300 878032282022-05-012023-04-300 878032282022-05-012023-04-301 878032282022-05-012023-04-302 878032282022-05-012023-04-302 878032282021-05-012022-04-30 878032282023-04-30 878032282022-04-30 878032282022-05-01fsa:ContributedCapitalMember 878032282022-05-01fsa:ReserveForNetRevaluationAccordingToEquityMethodMember 878032282022-05-01fsa:RetainedEarningsMember 878032282022-05-01 878032282022-05-012023-04-30fsa:ReserveForNetRevaluationAccordingToEquityMethodMember 878032282022-05-012023-04-30fsa:RetainedEarningsMember 878032282023-04-30fsa:ContributedCapitalMember 878032282023-04-30fsa:ReserveForNetRevaluationAccordingToEquityMethodMember 878032282023-04-30fsa:RetainedEarningsMember iso4217:DKK